Jeg har praktisert yoga og mindfulness i mange år. En regelmessig puste-, meditasjons- og yogapraksis gir meg glede og velvære og hjelper meg å være tilstede i eget liv. I tillegg blir jeg fysisk sterkere, får bedre balanse og økt smidighet. De senere årene har jeg vært spesielt opptatt av pusten og dens mange helende effekter på fysisk og psykisk helse.

Vi mennesker lever ofte travle liv. Ofte kanskje mest fokusert på vårt neste gjøremål, den neste tingen på lista. Pust, meditasjon og yogabevegelser er for meg verktøy for å komme i kontakt med kroppen, følelsene, og her og nå, og kanskje også opplevelsen av å være forbundet med noe som er større enn meg selv. For å la kropp og sinn fordøye inntrykk og lade batteriene i en travel hverdag. Virke forebyggende eller rehabiliterende fysisk gjennom å styrke kjernemuskulatur, balanse og smidighet, og avspennende på spent muskulatur. Praksisen er også en anledning til å stoppe opp og møte det som er de gangene livet butter imot. De vanskelige følelsene, de fysiske smertene, eller når virkeligheten ikke er som ønsket. Det handler ikke om å ukritisk godta, men gjennom å anerkjenne det som er ligger det også en mulighet for heling og endring.

Jeg interesserer meg svært for sammenhengen mellom kropp og sinn, og er opptatt av hvordan vi mennesker både formes av, men også kan heles fra de livsutfordringer som vi møter på vår vei. For tiden studerer jeg gestaltterapi ved Norsk Gestalt Institutt Høyskole. Jeg er tenåringsmamma, bosatt på Fauske i Nord-Norge. På fritiden trives jeg godt ute i naturen, gjerne til fots eller på ski og til alle årstider.

 

Mer om min bakgrunn:

Min yogareise starter i 2006. Siden 2010 har jeg hatt en regelmessig praksis, og i 2013 tok jeg min første yogalærerutdanning hos Senter for Mindful Yoga. Deretter har jeg tatt videreutdanning i Mindful Yoga for psykisk helse, grunn- og videreutdanning i Deva Yoga for muskel- skjelettplager og kroniske smerter, fordypning i pranayama/yogisk pust hos Paul Dallaghan/Centered Yoga, instruktørutdanning i Mindfulness (MBSR), barne- og ungdomsyoga fra Medisinsk Yoga og Kidding Around Yoga og yogafilosofi hos Akademi for Indisk Filosofi.

Jeg er i tillegg pedagog, statsviter og samfunnsøkonom, og har arbeidet som lærer i ungdomsskolen og videregående skole. Har også flere års erfaring fra privat næringsliv og for en internasjonal organisasjon. For tiden (2020-2024) utdanner jeg meg til gestaltterapeut ved Norsk Gestalt Institutt Høyskole.